Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

We:Re (We Recycle) - fra affaldsmaterialer til unika design

We:Re designer unika tasker og boliginteriør blandt andet ved brug af brugte presenninger, telte fra festivaler og reklamebannere. We:Re vil lave et system i samarbejde med producenter af materialerne om at genanvende flere materialer.

Uddybende om projektet

We:Re's grønne forretningsmodel fokuserer på at reducere ressourcespild ved at tilbyde producenterne af materialer som fx lastbilspresenninger og reklamebannere en tilbagetagningsordning til deres kunder. We:Re får ved at samarbejde med producenten adgang til de brugte affaldsmaterialer, som re-designes til tasker eller kontorartikler. We:Re skaber en forretning på at sælge de nye designs tilbage til virksomheden, som kan bruge produkterne internt, eller som kunde- og medarbejdergaver og kan brande sig på bæredygtige adfærd.

Virksomheder kan til enhver tid levere brugte bannere etc. til We:Re, som vil sørge for at genanvende materialerne uanset om den pågældende virksomhed vil købe produkter af We:Re eller ej.

Fokus i fase 2 vil være på at effektivisere produktionen samt nedbringe de nuværende produktionspriser, derudover er We:Re's koncept udvikling også i fokus.

Hvordan er forretningspotentialet?

We:Re forventer et stort forretningspotentiale idet omdrejningspunktet for den nye forretningsmodel er B2B markedet frem for B2C som aktuelt er virksomhedens primære marked.

Der er store muligheder både nationalt og internationalt for We:Re. Produkterne kan bruges i flere sammenhænge og kan bidrage til virksomheders grønne profil ved at skabe mulighed for branding af virksomheden som ressourcebegrænsende og genanvendende.

Hvilken gavn gør det?

Forretningsmodellen vil blandt andet medvirke til at nedbringe spildet af overskydende materialer, som virksomheder i forbindelse med bortskaffelse ellers skulle betale miljøafgift for. Hver gang We:Re genanvender et reklamebanner går max. 20 % til spilde, hvilket medfører en nedgang i ressourcespild via mindre forbrænding samt deponi af skrald.

"Ikke nok med at vi i We:Re kan reducere virksomheders resourcespild, så gør vi de tabte materialer til unikke produkter," udtaler Cille Lorenzen Hjort, ejer af We:Re, og fortsætter, "Vores mål med den grønne forretningsmodel er, at gøre virksomheder opmærksomme på mulighederne inden for genanvendelse samt hvor mange postive faktorer, der opstår i et samarbejde med We:Re".

Støtte fra Grøn Omstillingsfond og Region Midtjylland

Støttebeløb fase 1: 250.000 kr.
Støttebeløb fase 2: 426.000 kr.

Fase 1 af programmet:

Januar - juni 2014

Fase 2 af programmet:

Oktober 2014 - oktober 2015

Projektholder

We:Re ApS
Højbjerg.

Kontaktperson

Cille Lorenzen Hjort, Tlf.nr.: 22897370
mailadresse: cille@were-bags.com.