Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

We Do Wood ApS - minimeret ressourceforbrug ved bambusmøbler

We Do Wood ApS vil minimere ressourceforbruget ved produktion, salg og distribution af designmøbler lavet i det bæredygtige materiale moso bambus.

Uddybende om projektet

We Do Wood laver designmøbler udelukkende af den bæredygtige træsort bambus - hidtil fra europæiske leverandører. We Do Wood vil udvikle en forretningsmodel, som sikrer en fast underleverandør af bambusplader i Kina. Modellen vil fokusere på at etablere en forsyningskæde, der sikrer, at råmaterialerne kommer fra ikke-statskontrollerede bambusplantager, og hvor forarbejdningsprocessen foregår uden brug af skadelige kemikalier. Modellen vil fokusere på minimering af ressourceforbruget i hele værdikæden fra "bambusstamme til slutforbruger", herunder også udvikling af globalt online salg som erstatning for traditionelle salgsmetoder.

Hvordan er forretningspotentialet?

We Do Wood oplever stor efterspørgsel efter deres design og har haft udfordringer ift. at sikre råvareleverancer. Med den nye forretningsmodel etableres en ny stabil forsyningskæde fra Asien. Konkurrerende designvirksomheder, som også sælger bæredygtige møbler har alle meget høje salgspriser - et afgørende punkt, hvor We Do Wood vil adskille sig med konkurrencedygtige priser.

Desuden udvides virksomhedens markedspotentiale via etableringen af den globale salgsplatform.

Hvilken gavn gør det?

Forretningsmodellen vil medvirke til at nedbringe spildet af råmaterialer anvendt til møbelproduktionen, optimere forsendelse af råmaterialer og færdigvarer samt eliminere konventionelle salgsmaterialer ved omlægning til online platform.

"Fra første færd var ideen at udvikle en møbelserie, der tog en afstikker fra den sædvanlige forståelse af møblers primære funktion som brugsobjekter og at tænke miljø og bæredygtighed ind i både design og produktion", siger Sebastian Jørgensen, Designer, We Do Wood, og fortsætter:

"Særligt klimabeskyttelse spillede en klar rolle i valget af bambus som foretrukket materiale. Bambus-arten Moso, der dækker 65% af den samlede kinesiske bambusskov og anvendes til møbler fra We Do Wood, har nået fuld væksthøjde og er klar til fældning efter 4-6 år, hvorefter planten vokser frem igen".

"Alene i denne korte levetid har planten nået at recirkulere de samme mængder CO2, som et egetræ når på århundreder, og før den er forvandlet til et møbel, har den således bidraget til at minimere mængden af CO2 i atmosfæren. Som en naturlig konsekvens kan det i CO2-regnskabet derfor betale sig at fragte materialet fra Asien i stedet for at benytte nordiske træsorter". Sebastian Jørgensen, Designer, We Do Wood.

Støtte fra Grøn Omstillingsfond og Region Sjælland

Støttebeløb fase 1: 250.000 kr.
Støttebeløb fase 2: 997.450 kr.

Fase 1 af programmet:

Januar - juni 2014

Fase 2 af programmet:

Oktober 2014 - oktober 2015

Projektholder

We Do Wood ApS
Roskilde.

Kontaktperson

Anders Holme Jensen
Tlf.nr.: 23825636
E-mail: ahj@wedowood.dk.