Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

Støttede forretningsmodeller

Her kan du få overblik over projekterne, der har været en del af Grøn Omstillingsfonds acceleratorprogram for nye grønne forretningsmodeller. Virksomhederne er i fase 2 af programmet.

Grøn Omstillingsfond, de danske regioner og Bornholms regionskommune har sammen etableret acceleratorprogrammet Nye Grønne Forretningsmodeller.

Programmets fase 1 gik i luften i januar 2014, hvor 29 danske virksomheder blev udvalgt til programmet. I oktober 2014 startede fase 2, der er den sidste fase af programmet. 15 virksomheder gik videre til fase 2 af programmet, der startede i oktober 2014. I fase 1 har virksomhederne udvikletde en færdig forretningsplan for deres grønne forretningsmodel. I fase 2  har virksomhederne arbejdet med at implementere forretningsmodellen i deres virksomhed og lanceret den på markedet. Programmet sluttede i november 2015, og 14 ud af de 15 virksomheder fra fase 2 er nu i gang med at lancere deres nye grønne forretningsmodeller på markedet.

Tabellen nedenfor giver et overblik over virksomhedernes grønne forretningsmodeller under programmet. Ved at klikke på virksomhedens navn kan du læse mere om projektet

Grøn Omstillingsfonds program for nye grønne forretningsmodeller

Navn Projekt
Fischer Lighting ApSFischer Lighting ApS (Røder & Mortensens Eftf. ApS) er en 100 år gammel elektrikervirksomhed, der har opfundet en løsning, der genbruger og ombygger eksisterende lysarmaturer (downlights), så der kan installeres mere energivenlige LED lyskilder heri.
Skandinavisk Jura-Kalk A/SSkandinavisk Jura-Kalk udvikler en ny grøn forretningsmodel, der bringer et af virksomhedens kerneprodukter - kalkmørtel, ind på et nyt marked, nemlig bæredygtigt nybyggeri. Det vil ske gennem genanvendelse af kalkmørtlen.
We:Re ApSWe:Re designer unika tasker og boliginteriør blandt andet ved brug af brugte presenninger, telte fra festivaler, reklamebannere og redningsflåder. We:Re udvikler et retursystem i samarbejde med producenter af materialerne.
Avichem ApSAvichem ApS udvikler en integreret miljøportal til styring af kemikalier til virksomhedens kunder, der er andre virksomheder.
Gardin Lis ApSGardin Lis ApS udvikler en take back ordning for gardiner og solafskærmning, der sikrer genanvendelse af de brugte materialer.
We Do Wood ApSWe Do Wood ApS minimerer ressourceforbruget ved produktion, salg og distribution af designmøbler lavet i det bæredygtige materiale moso bambus.
Ak EntreprenørserviceAk Entreprenørservice udvikler en grøn forretningsmodel hvorved der skabes værdi af udtjente larvebånd. Adskillelse af gummi og metal vil medføre, at de to værdifulde ressourcer kan genanvendes.
Lithium Balance A/SLithium Balance A/S udvikler en forretningsmodel, hvor batterier til elbiler kan videresælges til andre formål i stedet for de ender som affald, når batteriernes kapacitet er faldet til under 80 %.
Troldtekt A/STroldtekt A/S udvikler som led i deres Cradle to Cradle strategi en ny forretningsmodel, der sikrer at produktionsaffald kommer retur og udnyttes i et lukket kredsløb bl.a. i Troldtekts produktion af akustikprodukter.
MH MøblerMH Møbler udvikler en grøn forretningsmodel, der genanvender materialerne fra sofaproduktion og tilbyder kunder et opgraderings- og take-back- system.
MiljøTeam A/SMiljøTeam udvikler en innovativ og fleksibel totalløsning for affaldssortering til store events, hvor publikum bliver inddraget. En bæredygtig løsning, som dækker alle trin, fra affaldet bliver genereret, til ressourcerne genanvendes på ny.
Advance Nonwoven A/SAdvance Nonwoven A/S udvikler en grøn forretningsmodel, der tilbyder virksomheder time-baseret leasing af et anlæg, der kan fremstille endeløse måtter af virksomhedernes egne affaldsfraktioner.
Brøndborerfirmaet Poul Christiansen A/SBrøndborerfirmaet Poul Christiansen A/S udvikler en grøn forretningsmodel, hvor de tilbyder private kunder en leasingmodel til etableringen af vertikal jordvarme, så investeringen ved selve etableringen af anlægget bliver mindre.
KLS Grafisk Hus A/SKLS Grafisk Hus A/S udvikler et retursystem for event- og skiltemateriale, således at roll-ups, bannere og skilte bliver genanvendt. Ligesom tryksagsproduktionen skal være bæredygtig og fuldt bionedbrydelig.