Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
08.05.2013

Stærkt partnerskab bag nyt grønt iværksætterhus

Danmark kan tage førertrøjen, når det gælder udvikling af nye grønne løsninger. Men det kræver et udviklingsmiljø, hvor iværksættere kan få mulighed for at teste, udvikle og finansiere deres produkter. Derfor skal førende eksperter nu drive et grønt iværksætterhus, som skal sikre de bedste betingelser for de grønne iværksættere.

Pressemeddelelse 6. maj 2013

Det nye iværksætterhus har været i udbud, og vinderen er netop udpeget. Iværksætterhuset skal opbygges og drives af et konsortium, der består af Scion DTU, Danmarks Tekniske Universitet, Væksthus Sjælland, Væksthus Hovedstadsregionen, Accelerace og Rethink Business. Samlet har de erfaring med drift af iværksætterhuse, udvikling af grønne teknologier og finansiering.

Vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Anders Hoffmann:

Vi skal sikre, at Danmarks grønne styrkepositioner omsættes til virksomheder og arbejdspladser. Det nye konsortium er valgt, fordi de kan tilbyde en samlet pakke til virksomhederne - fra tidlig idéudvikling til vækst og internationalisering.

Det grønne iværksætterhus skal ligge på DTU Risø Campus. Iværksætterhuset vil tilbyde:

  • Inkubator med plads til 40 iværksættere og virksomheder
  • Adgang til DTU Risø og DTU's faciliteter til test- og demonstration samt FabLab (prototypeværksted)
  • Acceleratorforløb, rådgivning, kompetenceudvikling, metoder og værktøjer for i alt 100 iværksættere
  • Et landsdækkende mentornetværk og samarbejde med etablerede virksomheder inden for grønne løsninger
  • Adgang til finansiering gennem samarbejde med investorer

Det grønne iværksætterhus åbner i starten af september 2013. Men allerede nu kan iværksættere og virksomheder kontakte Kristine Garde, Scion DTU på krg@sciondtu.dk eller på tlf.: 51717776

Det grønne iværksætterhus er et resultat af finanslovsforhandlingerne mellem regeringen og Enhedslisten i 2013. Der er afsat 15 mio. kr. til initiativet.

Kontaktperson: Kommunikationsmedarbejder Dorte Kaiser, 35466235/ dorkai@erst.dk