Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

Ny deleøkonomisk forretningsmodel for delebiler

MinbilDinbil udvikler og tilføjer en ny forretningsmodel for deres eksisterende deleøkonomiske tjeneste, der formidler privat til privat biludlejning. Det nye forretningskoncept sikrer, at MinbilDinbil formidler  biler fra professionelle biludlejningsfirmaer side om side med bilerne private udbyder. Hermed øges udbuddet og adgangen til delebiler.

Projektbeskrivelse

MinbilDinbil arbejder for at reducere antallet af nye biler på vejene og i byerne ved at tilbyde og formidle adgang til eksisterende privatejede biler. En privat bil bruges i gennemsnit en time om dagen, hvilket betyder, at den står stille 96 % af tiden og dermed udgør et stort ressourcespild. Det er dette ressourcespild, virksomheden ønsker at reducere.

MinbilDinbil har udviklet en innovativ service inden for biludlejning, hvor 15.000 aktive private brugere i dag udlejer, lejer og deler mere end 1.500 privatejede biler via virksomhedens online-platform. Dette er en såkaldt deleøkonomisk forretningsmodel, hvor MinbilDinbil formidler biludlejning mellem private. Med dette projekt udvikler virksomheden en ny forretningsmodel til deres koncept, så MinbilDinbil også vil formidle biler fra professionelle biludlejningsfirmaer side om side med bilerne private udbyder. MinbilDinbil vil på den måde kunne tilbyde bedre adgang og øget udbud til delebiler. Det nye produkt er en tilføjelse til virksomhedens eksisterende produkt, og projektet handler om at udvikle konceptet og en ny samlet IT-platform, bl.a. i form af en mobil-applikation, der integrerer begge produkter og alle services.

"Det er en enestående mulighed for MinbilDinbil at kunne samarbejde med Grøn Omstilling, der med sine fondsmidler kan gøre vores produkt stærkere.

Takket være vores innovative forretningsmodel vil vi kunne forbedre vores engagement og gennemslagskraft og dermed styrke vores transportmodel, hvilket på sigt vil gøre byerne grønnere og have en positiv effekt på vores forbrugsvaner.

Fondsmidlerne vil hjælpe og kunne styrke vores virksomhed, der hele tiden har været drevet af ønsket om at skabe forandring nedefra ved at tilbyde en smart løsning til vores brugere. På mindre end to år har vi bygget et stærkt fællesskab med privat lokal bilejere som omdrejningspunkt i hele landet, med fokus på tillid og kvalitet. Fonden giver os mulighed for at udvide og bygge et endnu stærkere produkt, så alle vores medlemmer kan nyde godt af den brede viden, erfaring og fokus på bæredygtighed som Grøn Omstilling har oparbejdet de seneste par år."  Valerio Sandri - CEO and Co-Founder

Business case

Deleøkonomien har et stort vækstpotentiale og bryder ind i den traditionelle måde at tænke forretningsmodeller på. Online-platformen MinbiDinbil har eksisteret siden 2013. Med det nye produkt vil samarbejdet mellem MinbilDinbil og netværket af professionelle biludlejningsfirmaer blive styrket, og forretningsmodellen vil både tilføje et nyt deleøkonomisk forretningskoncept på markedet og bidrage til at fremme deleøkonomiens position i bilindustrien og erhvervslivet generelt.

Miljøeffekt

MinbilDinbil er med til at reducere det samlede antal biler. Flere undersøgelser viser, at man for hver delebil kan fjerne behovet for 5-10 privatejede biler. Med et øget udbud af delebiler vil bidrage til en øget brug af de eksisterende biler og reduktion i CO2-udledningen.

Tilskud fra Grøn Omstillingsfond

kr. 1.367.410

Projektperiode

Fra 1/7-2015 til 31/12-2016

Projektholder

MinbilDinbil ApS

Kontaktperson

Valerio Sandri

Tlf. 31 65 20 55

E-mail: vs@minbildinbil.dk

Samarbejdspartnere

Snappcar
Utrecht - Holland
www.snappcar.nl

Founders

København
www.founders.as