Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

KLS Grafisk Hus A/S - Bionedbrydelig tryksagsproduktion og retursystem for event- og skiltemateriale

KLS Grafisk Hus A/S vil udvikle deres tryksagsproduktion til at blive bæredygtig og fuldt bionedbrydelig. Desuden skabes et retursystem for event- og skiltemateriale, således at roll-ups, bannere og skilte, der bliver brugt i kortere perioder på fx messer og byggepladser, bliver genanvendt.

Uddybende om projektet

Virksomheden har gennem en årrække arbejdet målrettet med deres miljø- og klimastrategi, men vil nu udvikle en grøn forretningsmodel for virksomhedens tryksagsproduktion, hvor kunderne skal tilbydes bionedbrydelige tryksager og emballager, så KLS Grafisk Hus tilbyder bæredygtige produkter hele vejen rundt. Dette baseres på et retur- og funktionssalgssystem, hvor forretningsmodellen sikrer, at skiltematerialerne kommer tilbage, hvorefter de skal genvendes eller videreforarbejdes til andre produkter.

Hvordan er forretningspotentialet?

Forretningsmodellen vil give KLS Grafisk Hus en afgørende konkurrencefordel i en branche præget af hård konkurrence. Forretningsmodellen gør det nemlig muligt for KLS Grafisk Hus at skille sig afgørende ud i markedet ved at få den første cradle-to-cradle tryksagsproduktion i Skandinavien, som et fuldt ud bæredygtigt alternativ.

Hvilken gavn gør det?

De bionedbrydelige tryksager vil fjerne de sidste skadelige stoffer der fortsat er i tryksager. Desuden vil retursystemet, som forretningsmodellen skaber, levere markante reduktioner i forbruget af udstillingsmaterialer, som ofte bliver smidt ud i et stort omfang efter brug på messer, konferencer o.l.

"Vi er stolte af at komme med i dette forløb, som vil betyde, at KLS Grafisk Hus nu kan forfølge vores vision om, at ændre måden vi tænker produktion på i den grafiske branche", udtaler Knud Erik Larsen, administrerende direktør og 3. generation i KLS Grafisk hus, og fortsætter:

"KLS Grafisk Hus har allerede i dag de mest miljøvenlige trykprocesser og lever op til de strengeste miljøcertificeringer, men vi ønsker at fjerne al kemi og som det første trykkeri i Nordeuropa producere fuldt bionedbrydeligt".

"KLS Grafisk Hus vil ændre måden, man tænker udstillingsmaterialer på, så det løser behovet for at aflevere budskabet og ikke et traditionelt behov for at eje udstillingsmaterialerne", Kasper Larsen, Økonomidirektør, projektholder og 4. generation i KLS Grafisk Hus.

Støtte fra Grøn Omstillingsfond og Region Hovedstaden

Støttebeløb fase 1: 250.000 kr.
Støttebeløb fase 2: 1.000.000 kr.

Fase 1 af programmet:

Januar - juni 2014

Fase 2 af programmet:

Oktober 2014 - oktober 2015

Projektholder

KLS Grafisk Hus A/S
Hvidovre

Kontaktperson

Kasper Larsen
Tlf.nr.: 3634 2900
E-mail: kl@kls.dk.