Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

Grønne forretningsmodeller

Her kan du læse om potentialerne i grønne forretningsmodeller.


Med det formål at identificere, forstå og videreformidle utraditionelle bæredygtige forretningsmetoder, undersøger rapporten lavet af World Economic Forum Center for Global Growth Companies og The Boston Consulting Group, hvordan virksomheder i vækstmarkeder kan skabe innovative og rentable løsninger, som samtidig har en positiv indflydelse på regional og global bæredygtighed. Rapporten præsenterer 16 virksomheder, der betegnes som "New Sustainability Champions".


Rapporten fra FORA undersøger forskellige typer af grønne forretningsmodeller og deres økonomiske og miljømæssige potentialer. Fokus er på den nordiske region. Rapporten konkluderer, at grønne forretningsmodeller har potentiale til at generere fornuftige business cases, arbejdspladser, de har en lav miljøpåvirkning, og de fungerer som katalysatorer for innovation, de fremmer virksomheders branding og endeligt øger de virksomhedens egne medarbejderes arbejdsmotivation.


En guide til 100 bæredygtige løsninger, fra vindenergi i Sudan til bæredygtig mode i Schweiz. Sustainiaprojektet er et samarbejde mellem Realdania, Dong Energy, DNV, Novo Nordisk og Mandag Morgen.

 

Se også konkrete eksempler på virksomheder, der har arbejdet grønne forretningsmodeller