Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

Gardin Lis ApS - Retur og genbrugsordning for gardiner og solafskærmning

Gardin Lis ApS vil etablere et Leje-Service-Takeback-koncept for gardiner, der sikrer genanvendelse af de brugte materialer.

Uddybende om projektet

Gardin Lis vil som den første leverandør af gardiner og solafskærmning til private, institutioner og erhverv etablere en forretningsmodel for et Leje-Service-Takeback-koncept, hvor kunden lejer gardinløsningen og betaler månedlige afdrag. Løsningen indeholder også en servicepakke med vask/rens og løbende vedligeholdelse af gardinerne. Når lejeperioden er slut, tilbagetager Gardin Lis produktet og genanvender materialerne på højest mulige værdiniveau.

Hvordan er forretningspotentialet?

Gardin Lis oplever en efterspørgsel blandt andet fra offentlige kunder på at tilbyde en grøn forretningsmodel med mulighed for tilbagetagning. Den nye forretningsmodel vil også differentiere Gardin Lis i et konkurrencepræget marked for gardin og solafskærmning bl.a. ved at tilbyde øget fleksibilitet og service til kunderne.

Hvilken gavn gør det?

Den samlede besparelse i miljøbelastningen ved at introducere et nyt takeback-system og nyt second-hand gardin vil svare til en reduceret CO2-udledning på ca. 160 tons og en besparelse på 2400 GJ i primær energi. Derudover vil også betydelige mængder aluminium fra gardinstænger og persienner blive genanvendt.

"Hvis vi ikke udvikler os, så afvikler vi", siger Lis Bilde, ejeren af Gardin Lis ApS. "Vi ser store potentielle muligheder i at kunne etablere en tack back ordning, også for at kunne positionere os i et marked præget af hård priskonkurrence".

"I en verden, hvor man søger at genbruge ressourcer, kan vi se en forretningside i at udvikle en grøn forretningsmodel", slutter Lis Bilde.

Støtte fra Grøn Omstillingsfond og Region Midtjylland

Støttebeløb fase 1: 250.000 kr.
Støttebeløb fase 2: 486.000 kr.

Fase 1 af programmet:

Januar - juni 2014.

Fase 2 af programmet:

Oktober 2014 - oktober 2015

Projektholder

Gardin Lis ApS
Randers.

Kontaktperson

Brian Sørensen
Tlf.nr.: 26 12 96 51
E-mail: brian@gardinlis.dk.