Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

Fischer Lighting - genbrug af lysarmaturer

Fischer Lighting ApS har opfundet en løsning, der genbruger og ombygger eksisterende lysarmaturer (downlights), så der kan installeres mere energivenlige LED-lyskilder heri.

Uddybende

De nuværende armaturer der benyttes i virksomheder i dag kan ikke benytte den mere energivenlige LED-lyskilde. Da tilbagebetalingstiden på køb og opsætning af nye armaturer er over 5 år, afholder det virksomheder fra at skifte. Fischer Lighting ApS har opfundet en ny patenteret løsning der gør, at det meste af det gamle armatur kan genbruges samtidig med, at de gøres i stand til at anvende energisparende LED-lyskilder. Således står både kunden, miljøet og virksomheden til at vinde ved udviklingen af denne grønne forretningsmodel. Fischer Lighting ønsker selv at stå for salget i Danmark, og derfor skal fase 2 bruges på at finde en partner, der kan stå for både produktion og afsætning uden for Danmark.

Hvordan er forretningspotentialet?

Fischer Lighting ApS har brug for at differentiere sig fra andre el-installatører på et mættet marked, hvilket den grønne forretningsmodel vil afhjælpe. Derudover står andre virksomheder og offentlige institutioner til at spare mange penge på deres el-regning, hvis de får implementeret løsningen.

Hvilken gavn gør det?

Der forventes at være et stort markedspotentiale for virksomheden, hvilket kan føre til mange arbejdspladser i Danmark. Det vurderes, at virksomheder, der går væk fra kompaktrør og i stedet implementerer løsningen fra Fischer Lighting med LED-lyskilder kan spare op mod 50-80 % af deres nuværende elforbrug og derved spare samfundet for CO2-udslip. Derudover skal lyskilden skiftes op til 5 gange så sjældent, hvilket vil spare en stor mængde lyskilder.

"Mange kunder har i dag armaturer som de har betalt mange penge for og er tilfredse med. Problemet er bare, at de bruger for meget energi. I dag er den eneste løsning på det problem at skifte dem ud til et nyt armatur med dertilhørende omkostninger, til tømrer, maler osv. Vi har opfundet en ny løsning, der gør, at vi kan skabe besparelser for både miljøet og kunden ved at genbruge i stedet for at købe nyt", udtaler Stig Elmvang, adm. direktør " Fischer Lighting ApS.

"Vi har i bygningsstyrelsen stor fokus på miljørigtige løsninger og energibesparelser, derfor passer Fischer Lightings koncept perfekt til vores behov, og vi er glade for at kunne være med til at teste denne løsning. Vi har samtidig fået et meget bedre lys end det vi havde tidligere, samtidig med at det visuelle udtryk i bygningen ikke er blevet ændret", udtaler Bjarne Sigvard Petersen - Ejendomsansvarlig - Vedligehold & Drift, Bygningsstyrelsen.

"Vi valgte Fischer Lighting, da de var dedikerede til at finde de bedste bæredygtige løsninger tilpasset vores behov på H.C. Ørsted Instituttet. Resultatet er energibesparelser og bedre lys samtidig med, at vi bevarer den oprindelige arkitektur. Vores 40 år gamle belysningsarmaturer er blevet som nye igen. Jeg kan kun give min bedste anbefaling af deres løsninger", udtaler Reza Rad, Projektleder - Campus Service, Københavns Universitet.

Støtte fra Grøn Omstillingsfond og Region Hovedstaden

Støttebeløb fase 1: 250.000 kr.
Støttebeløb fase 2: 1.000.000 kr.

Fase 1 af programmet:

Januar - juni 2014

Fase 2 af programmet:

Oktober 2014 - oktober 2015

Projektholder

Fischer Lighting ApS
Vanløse.

Kontaktperson

Stig Fischer Elmvang
Tlf.: 20611909
e-mail: sfe@fischer-lighting.com