Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
22.08.2013

Erhvervsstyrelsen og Vækstforum Nordjylland går sammen i nyt initiativ

Initiativet går ud på, at restprodukter fra én virksomhed anvendes som råvarer i produktionen hos en anden virksomhed.

Som en del af initiativet Grøn Industrisymbiose, er Erhvervsstyrelsen og Vækstforum Nordjylland gået sammen i et projekt, hvor det kommende universitetshospital i Aalborg Øst kan bruge spildvarme fra Reno Nord til køling.

- "Vi har modtaget flere ansøgninger fra Region Nordjylland, og projektidéen med fjernkøling i Aalborg er netop bevilget 200.000 til en foranalyse", siger kontorchef Christian Bruhn Rieper fra Erhvervsstyrelsen.

Det skriver P4 i regionnord. Projektet i Region Nordjylland omhandler produktion af fjernkøling ved brug af spildvarme fra industrien, bl.a. fra Reno Nord. I dag anvendes enorme mængder af energi til køling, fx til store it serverrum hos eksempelvis NOVI, Aalborg Universitet, Nykredit og det kommende Nyt Aalborg Universitetshospital i Aalborg Øst. Analyserne skal blandt andet afklare om det Nyt Aalborg Universitetshospital med økonomisk og miljømæssig fordel vil kunne dække behovet for køling af bl.a operationsstuer og serverrum med restvarme fra industrien.

Vækstforum Nordjyllands formand, Ulla Astman, er tilfreds med initiativet, som betyder, at regionen bliver langt bedre til at udnytte restprodukter fra industrien og dermed skåne miljøet. Læs mere om projektet på Region Nordjyllands hjemmeside.

Læs mere om Grøn Industrisymbioseinitiativet her på groenomstilling.dk.