Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
27.01.2015

Danmark vinder international grøn pris

World Economic Forums unge ledertalenter giver pris til Danmark som værende førende region i verden til at udnytte potentialet i cirkulær økonomi. Prisen blev uddelt tirsdag på Davos i Schweiz.

Prisen The Circular Economy Award uddeles for første gang af Young Global Leaders, som er et initiativ under World Economic Forum.

Anders Hoffmann, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen:

Prisen er et internationalt skulderklap til vores store og ambitiøse arbejde i Danmark med at tænke grøn omstilling af virksomheder sammen med forbedret konkurrenceevne og nye forretningsmuligheder.

I Danmark har flere og flere virksomheder fået øjnene op for de store vækstmuligheder i grøn omstilling og effektiv ressourceanvendelse også kaldet cirkulær økonomi. Grøn Omstillingsfond i Erhvervsstyrelsen giver medfinansiering og faciliterer samarbejder mellem virksomheder, som udvikler nye og innovative forretningsmodeller, der udnytter potentialet i den cirkulære økonomi.

Uddeling af prisen falder sammen med, at Danmark netop er blevet udvalgt som pilotland til udvikling af et internationalt policy toolkit, som skal sætte tal på potentialet i cirkulær økonomi. Den ambitiøse analyse udføres af Ellen MacArthur Foundation, McKinsey samt en række internationalt førende eksperter. Erhvervsstyrelsen og Miljøstyrelsen følger arbejdet tæt og leverer data til analyseteamet. Analysen vil afsløre, hvilke økonomiske og miljømæssige gevinster der vil være ved at omstille Danmark til en cirkulær økonomi. Resultaterne forventes at foreligge i sommeren 2015.

Læs mere i Erhvervsstyrelsens pressemedelelse her.

Læs mere på www.thecirculars.org